вівторок, 18 січня 2022 р.

Бібліотека. Інформація. Користувач.

 

 Кардинальні  зміни, що відбуваються  в усіх сферах життя суспільства вимагають перегляду й оновлення багатьох аспектів діяльності бібліотеки. Вільний  доступ до інформації - право і потреба кожного члена суспільства. Надати можливість долучитися до інформаційних джерел у всьому їх різноманітті - місія бібліотек.

Саме вона є посередником між джерелами інформації та користувачами. Бібліотека - важливий елемент реального демократизму у сфері культури інформації.

Центр регіональної інформації , який діє в Покровській сільській бібліотеці, дає змогу ознайомитися  з інформацією про регіон.  Бібліотека намагається працювати як центр інформаційного забезпечення потреб користувачів , всіма можливими формами і засобами забезпечити користувачів  необхідною  інформацією, допомогти мешканцям для вирішення життєво важливих питань та залучити їх до бібліотеки.

Тематика інформації розширюється відповідно потребам сьогодення, на які створено тематичні папки, які постійно доповнюються новими матеріалами.

Найбільшим попитом користуються папки де зібрані документи з питань пенсійного  забезпечення , соціального захисту населення , охорони здоров'я , субсидії, земельні питання, допомога при народженні дитини.





Тут знайдуть необхідну інформацію: пенсіонери, безробітні, матері - одиначки, батьки з малозабезпечених  сімей, підприємці.

Своєчасне збирання , обробка та збереження усієї важливої  для користувачів інформації - головне завдання бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар