вівторок, 21 лютого 2023 р.

І там , де звучить рідна мова, живе український народ.

 


                                                Любіть красу своєї мови,

                                                Звучання слів і запах слів.

                                                 Це квітка ніжна, і чудова

                                               Широких батьківських степів.

21 лютого наша країна  з усім світом відзначає День рідної мови. Це день повернення українців до їхньої історичної пам'яті .І одним із шляхів до такого повернення є оволодіння рідною, українською мовою. Шукаймо разом цей шлях. Намагаймося. розбудити  заснулі серця наших громадян, допомагаймо їм усвідомити себе українцями. Повертаючись до національного  - повертаємось до себе, з допомогою рідної мови. 

Наша мова - одна з найдревніших і найбагатших серед тисяч мов світу. Чи всі ми носії цієї чудової мови, належно дбаємо про неї? Чи всі усвідомлюємо, яким великим скарбом володіємо? У слові рідної мови прихована та енергія, що розкріпачує людину, робить її незалежною, допомагає усвідомити свою значущість у світі, дає захисток душі й духу.

Кажуть у нації не відібрати майбутнє і минуле, якщо не знищити мову. Бо саме вона є тим річищем, що несе рідне слово із покоління в покоління. То ж пильнуйте це чисте джерело, шануймо тих, хто несе українське слово, його утверджує і плекає. Зерна любові до рідної мови, нехай вони проростуть у серці кожної людини і заколосяться плідною нивою.



   Наша книгозбірня свято шанує цей день. В бібліотеці був організований перегляд літератури "І там, де звучить рідна мова, живе український народ.


Немає коментарів:

Дописати коментар